The World Choir Games, deel 2

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 13:42

Ondanks de grootte van de organisatie was er maar weinig promotie rond gemaakt, vond ik. Toch zwermden de koren die deelnamen aan de elfde editie van de 'Worls Choir Games' zaterdag 6 november luidkeels door de gangen van het concertgebouw.

Ik had er afgesproken met Hilde Bonnier, die hierbij voor de derde keer mijn pad kruiste. (Zie 20/10)

Hoewel onze eerste competitie was afgelast, besloten we  ons toch al van 's ochtends naar de Elizabethzaal te haasten in de hoop er nog het staartje van de competitie 'Musica Contemporanea' te zien.

Een goed gevulde dag

Wat volgde was een goed gevulde dag. Hilde had nog enkele nummers van 'Amaranthe' (een koor uit Oudenaarde) kunnen meepikken. Ik sloot aan vanaf het optreden van 'Furiosa' uit Gent. Na een korte pauze was het tijd voor de competitie 'Youth Choirs' en in de namiddag volgde nog de competitie 'Jazz and popensembles'

Hilde maakte er een sport van backstage koorleden en dirigenten aan te spreken waarna een geïmproviseerd interview volgde. Mede daardoor had ik tegen de avond een karrenvracht aan materiaal dat ik binnen de 24 uur moest herleiden tot drie, liefst niet al te lange, blogteksten. 

Vertaalprogramma's

Drie blogteksten dus. In het Engels. Gezien de tijd beperkt was, besloot ik mijn soelaas te zoeken in het gebruik van de gratis online vertaalprogramma's. Hoewel ze me veel tijd bespaarden en in het algemeen goed werk afleverden, had ik toch ook enkele hilarische ervaringen. 

Buiten de heerlijk letterlijke vertaling van 'Google Translate' hiernaast, gaf 'Reverso' ook enkele grappige resultaten:

'pas bij het laatste, eerder folkloristisch, nummer zwelt het volume aan' werd 'adjust the volume to the last number of folklore that was previously recorded'

Desondanks slaagde ik erin zondag drie teksten af te leveren die werden aangevuld met enkele prachtige foto's van Hilde. Het resultaat is nog enkele dagen te lezen en te zien op de 'Virtual Village' van de World Choir Games. Daarna wordt dit platform ontmanteld en blijven de teksten alleen nog bestaan in mijn portfolio.

De foto's van Hilde kan je blijven bewonderen op haar Instagram account:  https://www.instagram.com/fladderen_in_de_broeken/

Hierbij al een klein voorproefje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.