The World Choir Games, deel 1

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 12:51

Of ik als blogger iets wilde schrijven over de 'Gospel and Spiritual Competition' van zondag 31 oktober? In het Engels, want het gaat tenslotte om de WORLD Choir Games.

Dat laatste bezorgde me enkele slapeloze nachten en wat de inhoud van mijn tekst betrof... Aangezien mijn enige associatie met Gospel de film 'Sister Act' is, zou ik de ervaring op me laten afkomen en schrijven vanuit mijn buikgevoel. 

Gospel

Samen met William Linthout, de fotograaf van dienst, trok ik afgelopen zondag naar de nieuwe Elizabethzaal in Antwerpen. Ik was er al sinds lange tijd niet meer geweest. Wat een prachtige verrassing! Op hun site las ik over de aanpassingen die de akoestiek moesten optimaliseren en kwam tot de conclusie dat, ook al was het geen kerk of kathedraal, gospelmuziek hier niet misplaatst was.

Foto van William Linthout 

https://williamlinthoutfotografie.com/

De Goede Boodschap vol vuur

Het draait bij gospel om het verspreiden van de Goede Boodschap. De drie koren die aan deze competitie deelnamen, zongen a capella of met begeleiding, al dan niet met handgeklap, solo, polyfonisch, ingetogen of krachtig, maar steeds vol vuur.

De atmosfeer in de zaal gonsde van de elektriciteit en de vonken sloegen regelmatig over op het publiek dat enthousiast mee klapte. 

Ik heb in het verleden al vaak zelf mogen ervaren wat 'samen zingen' doet met een groep mensen. En hoewel ik deze keer bescheiden mijn mond hield, werd ik samen met de andere toeschouwers deelgenoot van de energiegolf op het podium.

Geloof me, 'the real thing' is beter dan de film.

En dan de tekst...

Ik kroop dezelfde avond nog in mijn pen en produceerde met behulp van enkele vertaalprogramma's een Engelstalige tekst die ondertussen op de website van The World Choir Games staat.

Deel 1 van mijn opdracht is volbracht. Volgende zaterdag doe ik het nog eens over voor de 'Jazz, Pop en Contemporary Competition'. 

Reactie plaatsen

Reacties

William Linthout
3 jaar geleden

Dag Kristel,

Was leuk om je blog te verkennen.

Vriendelijke groeten,
William