Synchroniciteit

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 18:43

“Vinden jullie het goed dat ik ook met mijn eigen toestel een foto van jullie maak?”, vraagt de vriendelijke dame.

Het is augustus en mijn zus en ik staan aan de bron van de Schelde in het noorden van Frankrijk waar een vriendelijke West-Vlaamse ons zonet gefotografeerd heeft met onze eigen smartphone.

We kijken elkaar vragend aan. Ik lees de uitdrukking op het gezicht van mijn zus als “Waarom ook niet?”. In gedachte vervloek ik mijn twee degelijke fietsbroeken die nat over mijn bagagedrager hangen waardoor ik vanochtend genoodzaakt was mijn barbie-roze reserve-outfit aan te trekken.

Onze wegen kruisen elkaar niet één keer …

Het toestel van de vriendelijk dame oogt professioneel. Ze vertelt dat ze amateur fotograaf is en geen verdere plannen heeft met de foto’s. Aarzelend ga ik overstag. Uit het gezellige praatje na de fotosessie blijkt dat de fotografe net als wij geniet van een rondrit door het noorden van Frankrijk. Maar waar wij onderweg zijn naar Parijs, rijden haar partner en zij al weer terug naar België en niet met de fiets, maar met de motor.

Nog een beetje nagenietend van deze onverwachte, maar aangename ontmoeting, vervolgen mijn zus en ik onze fietstocht.

Pas achteraf bij het bekijken van de foto’s merk ik dat ik bij het poseren, waarschijnlijk uit ongemak, onbewust mijn benen in een eerder onnatuurlijke en ongemakkelijke houding heb gedraaid.

maar twee keer.

En dan nu de synchroniciteit.

Afgelopen zaterdag melde ik me in Antwerpen aan als vrijwillige blogster voor de World Choir Games. Deze tweejaarlijkse olympische spelen voor koren wordt dit jaar in Vlaanderen georganiseerd. En samen met de andere vrijwillige verslaggevers en fotografen kreeg ik zaterdag een infosessie.

Groot was mijn verbazing, toen ik de rode krullen van de eerder genoemde fotografe herkende. Net als mij had ze zich als vrijwilliger opgegeven, niet voor tekst-, maar voor beeldmateriaal.

Hoe zij me na al die maanden herkende? Waarschijnlijk juist vanwege het ‘foute’ barbie-roze rokje.

Waar het dragen van roze rokjes kan toe leiden …

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.