Het jaar van de reiger

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 17:40

Ondanks de warmte en vervolgens de regen van de afgelopen dagen hield ik vast aan mijn dagelijkse oefenrit. Ik probeerde de hitte voor te zijn door vroeg te vertrekken en reed telkens met een grote boog rond ‘the people of tomorrow’. Ik verkende de dijken in de richting van Lier, Mechelen, Rupelmonde en Temse, al dan niet in het excellente gezelschap van collega’s of Wim.

Wat me tijdens deze ochtendlijke fietstochten opviel, was de aanwezigheid van reigers. Meestal ging het om blauwe reigers en af en toe spotte ik ook wel eens een zilverreiger. Ze waren, mogelijk door het vroeger uur, talrijk aanwezig en af en toe lukte het me er eentje vast te leggen op de gevoelige plaat.

Hoewel ze in Vlaanderen nog steeds beschermd zijn, doen ze het in onze streken duidelijk goed, die reigers.

Toeval of niet?

Toen ik vanochtend tussen twee plensbuien door de muurschildering in Duffel passeerde, vroeg ik me af of hun aanwezigheid tijdens mijn fietstochten toeval was.

Na wat Googlewerk kwam ik te weten dat er wel degelijk een symboliek schuilt achter de verschijning van een reiger.

Reigers blijken te staan voor ‘het langzamer aan doen’, kijken naar wat je wilt en het vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen van het juiste pad. Hun aanwezigheid helpt je te focussen op wat je echt wilt. Ze helpen je in je eigen kracht te komen en statig rechtop te staan, lees ik op de blog van ‘spiru.be’.

‘uitjebewust.nl’ schrijft dan weer dat net als dat de reiger zich intuïtief laat leiden naar de beste vis-stek, je van binnen steeds beter zal weten wat je moet doen, wie je bent en wat je rol is in dit leven.

Bijgelovig of niet, hun aanwezigheid op mijn fietsroutes lijkt dus niet zo toevallig. De Chinezen vieren dan wel het jaar van de tijger, voor mij is dit het jaar van de reiger.

Mochten jullie er komende dagen ook tegenkomen, dan is de kans reëel dat ik daar onlangs ook ben gepasseerd.

Meer weten over symboliek?

https://spiru.be/

https://uitjebewust.nl/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.