That strange thing called life

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 13:12

Afgelopen week lieten we Arno inslapen. Mijn broer vond het konijn 11 jaar geleden in zijn tuin, mogelijk niet toevallig tijdens de (krokus)vakantie. Wij waren amper een half jaar voordien ons vierde bendelid verloren en namen hem met liefde in huis.

Met zijn flaporen en coole bles, deed hij Rienske denken aan Arno, een jongen uit haar klas. Die naam deed hij alle eer aan telkens hij ‘terminator-gewijs’ Piep, onze jongste kat, letterlijk de kast opjoeg. Omdat hij onze andere katten negeerde, waren we ervan overtuigd dat het om een onhandige liefdesverklaring ging.

gaten vullen

We merkten al snel dat Arno, heel ‘onkonijnachtig’, liever binnen zat dan buiten en dus knutselden we zijn buitenhok om tot een riant binnenhok. En hoewel we hem nooit helemaal zindelijk kregen, mocht hij geregeld zijn hok verlaten en de woonkamer onveilig maken. Samen met al onze andere dieren vulde hij het ‘gat’ dat ontstaan was na Douwkes overlijden.

Ongeveer een jaar geleden werd hij blind en de afgelopen maanden geraakte zijn achterhand verlamd. Toen hij vervolgens ook stopte met eten werd het tijd om hem naar de eeuwige grasvelden te sturen. Sindsdien bevindt hij zich in het uitermate goede gezelschap van Douwke. Maar ook hier geldt de regel dat elk vertrek van een teamlid een leegte achterlaat die automatisch gevuld wordt door de overgebleven teamleden.

Terminator 2: Judgment Day

Verlost van Arno’s terroristische aanslagen, ontplooit Piep zich ondertussen als zijn evenknie. Met een even grote hardnekkigheid achtervolgt ze onze oude kater en geeft ze hem te pas en te onpas een flink pak slaag. Muts, een slome reggae kat van 19 jaar, heeft het er niet gemakkelijk mee. Hij vindt alleen nog rust op het moment dat we Piep haar dagelijkse medicatie tegen chronische niesziekte geven. In ware guerrilla stijl wordt Piep dan in een hinderlaag gelokt, overmeesterd en als een salami in een badhanddoek gerold. Helaas lijkt dit de enige succesvolle manier om haar een pil toe te dienen … En terwijl Piep zich nog naspeekselend uit haar handdoek bevrijdt, lacht Muts stiekem in zijn vuistje … hoewel we ons dat misschien maar verbeelden.

To be continued ...

Arno’s vertrek heeft trouwens nog bijkomende gevolgen. Aangezien onze hond Molli graag kattenkorrels lust, staan de voederbakjes van Piep en Muts op het hok van Arno. Nu het hok wordt weggeruimd, zullen we hun eetkamer moeten verhuizen … leg dat maar eens uit aan twee autistische katten …

Reactie plaatsen

Reacties

Hilke
2 jaar geleden

Mooi verhaal alweer ... verhalen brengen leven.