Het belang van de juiste boodschap

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 12:20

Als muzikant ben ik eeuwig gedoemd tot de beginnerscursus: weinig aanleg en nog minder discipline. Juist daardoor heb ik oneindig veel respect voor professionele muzikanten en het maakt me tot een enthousiaste toeschouwer van live muziek.

Entertain us

Zo ook tijdens het concert van gisteren. Helaas leek ik wel de enige enthousiaste toeschouwer. De anderen zagen er overigens te afgeborsteld uit voor een metal- en  rockconcert: strakke rode jurkjes, naaldhakken, ‘little black dresses’ … Ik had meer leren jasjes, uitgezakte buiken en tattoos verwacht.

Ondanks de herhaaldelijke oproep van de muzikanten tot handgeklap, voetgestamp en andere uitingen van enthousiasme, gedroeg het publiek zich als ‘platte zjatten’.

Aan de muziek en de uitvoering lag het zeker niet. De muzikanten waren top en probeer je handen en voeten maar eens stil te houden op Metallica, Black Sabbath, Rage Against the Machine, Pink Floyd en Led Zeppelin.

Now you do what they told ya

Nu staan Belgen, naar mijn mening, niet bepaald bekend om hun opruiend en daadkrachtig gedrag. Als we naar onze geschiedenis kijken, dan lijkt de Guldenporenslag, De Boerenkrijg of de Brabantse Omwenteling in vergelijking met de Revolutie van onze zuiderburen, eerder op een storm in een waterglas.

Ook de huidige sociale- en milieukwesties krijgen maar bedroevend weinig volk op de been.

Toch wil ik niet te hard oordelen over mijn stijfgeharkte landgenoten. Misschien lag het niet aan hun onderdanige natuur. Misschien was de boodschap in de advertentie misleidend geweest:klassieke muzikanten die klassieke metal- en rocknummers brengen. Ook de naam van het evenement was vatbaar voor brede interpretatie: Rockconcerto.

Ik hoorde ‘rock’ en zij ‘concerto’.

Ik dacht ‘vuur’ en zij dachten ‘blussen’.

Hoe dan ook, diep respect voor de muzikanten die zich gisteren de kleren van het lijf speelden. Jullie waren geweldig!

Ik wil me hierbij verontschuldigen voor het apatische gedrag van mijn landgenoten en hoop dat jullie tussen al die stijve harken op het balkon in de D sectie die ene ADHD-er hebben opgemerkt die op haar kwartje vierkante meter een volledige work-out stond te dansen.

Danku, ik heb genoten!

Foto via Pixabay

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.