Over de Sisterhood van Leefkrachtige Wauwvrouwen

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 10:18

Als HSPer heb ik altijd al stress ervaren bij het maken van keuzes. Elke keuze had z’n voor- en z’n nadelen en door de talrijke opties zag ik vaak door het bos de bomen niet meer. Dit leidde regelmatig tot impulsieve en onwijze beslissingen.

Hoewel ik tegenwoordig het aantal opties probeer te beperken, loop ik af en toe toch nog in de val.

What’s in a Name?

Zo ook afgelopen week toen ik voor de cursus ‘literair bloggen’ een volledig nieuwe blog moest aanmaken. Ik moest een doelgroep, concept, naam en tagline verzinnen en eventueel ook al bijpassend beeldmateriaal verzamelen.

Een concept en doelgroep had ik al langer in mijn hoofd, maar een naam …

Zo’n naam vertelt niet alleen waarover je blog gaat, hij moet ook kort en krachtig zijn, aantrekkelijk voor je doelgroep en nog niet bestaan …

Keuzestress

Omdat de deadline naderde, ging ik ten rade bij mijn oude chirovriendinnen. Ze kwamen met enkele creatieve, aantrekkelijke ideeën en kibbelden vrolijk via Whatsapp over de beste keuze.

Ontroerd door zoveel hulp schuimde ik de ether af, bevreesd voor website en blogs met dezelfde namen.

En ja hoor … hun beste voorstellen bestonden al!

Leefkracht.be is een website gehost door een Kristel (echt waar!) over … leefkracht.

Wowvrouw.nl is een site voor elke ‘vrouw die zichzelf is en voorop durft te lopen’, voor vrouwelijke leiders dus.

generationwow.be biedt ‘een uplifting community voor ambitieuze vrouwen met een spark’, dat blijken vooral innovatieve vrouwelijke ondernemers te zijn.

Mijn eigen idee was ‘Natural Woman’, naar het nummer van Carole King, prachtig gecoverd door Aretha Franklin. Toen bleek echter dat dit nummer onder vuur ligt door de LGBTQ beweging die aanstoot neemt aan de lyrics (het zal aan mij liggen, maar ik zie het echt niet, hoor).

Ondertussen begin ik te twijfelen of de doelgroep van mijn blog uitsluitend vrouwen horen te zijn ... en eindig ik voorlopig bij ‘Leefdrift*’, al vinden mijn chirovriendinnen dat het een negatieve bijklank heeft, dus sluit ik ‘Wauwvrouwen**’  en ‘Vrouw in balans’ nog niet helemaal uit … aiaiai … keuzestress!

Carole King, A Natural Woman

https://www.youtube.com/watch?v=MOyvYnkdEcc

**In tegenstelling tot Wowvrouw.nl en Generationwow.be associeer ik ‘Wauw’ niet uitsluitend met zakelijk succes. ‘Wauw!’ geldt voor mijn part voor iedereen die een beslissing neemt waar zij/hij/hun gelukkig van wordt, ook al zijn dat niet de meest wijze of voor de hand liggende keuzes … zoals na je vijftigste samen met je kind een volledig te renoveren huis kopen, nog aan een nieuwe opleiding beginnen of nog dapperder … eindelijk trouwen!

*Leefdrift is toevallig ook de titel van een gedicht van Kees Hermis dat qua inhoud wel een beetje aansluit bij het concept van mijn nieuwe blog.

foto van Priscilla du Preez via Unsplash

Reactie plaatsen

Reacties

Lut vermeulen
een jaar geleden

Ik ben fan, hoe jij schrijft en de Dingen zo oms hrijft... Heerlijk !

Hilde verbruggen
een jaar geleden

Jouw schrijven blijft boeien🥰
Heel veel liefs