The Swamps of Blaasveld

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 16:53

Een tijdje geleden nodigde mijn zus me uit lid te worden van een internationale facebookgroep voor solofietsers. Sindsdien dwarrelen er op mijn facebookaccount regelmatig foto’s binnen van fietsroutes en bijhorende natuurplaatjes: fietsen over het water in de Amerikaanse Keys, door eeuwenoude Filipijnse bossen of langs snelstromende beekjes in Schotland … De fietsers zien er, ondanks het soms natte en koude weer, telkens blij en relaxed uit. Ik krijg er goesting van!

Ik geef toe dat mijn afkeer voor het duister me de afgelopen maanden naar mijn elektrische fiets deed grijpen, maar al die mooie plaatjes doen me watertanden en hunkeren naar het betere fietswerk. En met mijn eigen bikepackers ervaring nog vers in het geheugen maakte ik vandaag mijn trekfiets weer fietsklaar.

Bewegen in de natuur is goed voor je.

Het is geweten dat zonnestralen de aanmaak van vitamine D stimuleren en daardoor ook de werking van serotonine, een gelukshormoon. En algemeen wordt aanvaard dat bewegen goed is voor je hart en je brein, het stimuleert creativiteit en vermindert stress.

Dat hebben ze bij de Verenigde Naties ook begrepen; in 2018 riepen ze 3 juni uit tot Wereld Fietsdag. In Nederland gaan ze nog een beetje verder in het stimuleren van bewegen in de natuur. Zij houden elk jaar een ‘Fiets naar je werk Dag’, dit jaar op 25 mei, en een ‘Wandel naar je werk Dag’, op 6 april.

The Bridges of River County

Mijn stalen ros staat ondertussen ongeduldig te wachten tot hij zijn winterverblijf mag verlaten. Morgen neem ik hem mee op mijn eerste niet-elektrische rit van dit jaar.

In tegenstelling tot mijn nieuwe 'solo-fietsvrienden' loopt onze route niet langs spectaculaire waterpartijen of door eeuwenoude bossen, maar langs ‘the Swamps of Blaasveld’ en ‘the Bridges of River County’.

Dat zal me echter niet beletten om ’s avonds, wanneer ik stram en gekreukt in mijn luie zetel hang, goedgemutst mijn foto’s op facebook te posten!

Check this out! https://youtu.be/YLbAXZM9Lso

Met dank aan Wannes Van de Velde, Marleen en Kelly

Reactie plaatsen

Reacties

Hilde verbruggen
een jaar geleden

Wel een mooi fietstochtje he,in de grote vakantie zijn we weer weg he, was toch gezellig met ons ploegske🥰😘

Kristel Vanderauwera
een jaar geleden

Ik ben graag van de partij 😘